Cesare Prandelli: ‘Het was een echt UEFA Cup duel’

De trainer van Fiorentina, Cesare Prandelli, was na de wedstrijd tegen Ajax teleurgesteld maar ook realistisch. Twee dagen later reageerd de coach gelaten op de uitschakeling van zijn club. ‘Ik heb dit verlies geaccepteerd en feliciteer Ajax met de overwinning. Wij hebben alles gedaan om tot een goed resultaat te komen en dat bleek niet voldoende’, aldus Prandelli.

Hoe het zover heeft kunnen komen dat Fiorentina niet doorgaat in Europa daar heeft Prandelli wel een verklaring voor. ‘Thuis in Florence hadden wij het verschil moeten maken. Wij hadden toen afstand moeten nemen van Ajax maar hebben dat verzuimd. Dat je het dan in Amsterdam recht moet gaan zetten is op zich al moeilijk maar we waren er dichtbij na de 0-1, maar dat is nou eenmaal voetbal. Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Maar we moeten verder. We gaan ons nu voorbereiden op de Serie A. We hebben genoeg kwaliteit en daar willen we volop gebruik van maken’.

Related posts