Jong Ajax speelt gelijk in Groningen

Jong Ajax heeft maandagavond met 1-1 gelijk gespeeld in Groningen. Kennedy zette Ajax al na enkele minuten op voorsprong. In de tweede helft maakte FC Groningen uit een zeer discutabele penalty gelijk: 1-1.

Ajax kende een bliksemstart en opende al na twee minuten de score. Marvin Zeegelaar zette voor en Kennedy tikte knap binnen. Na de snelle openingsgoal had Ajax het initiatief en liet de bal snel rond gaan. Echt gevaarlijk kon de ploeg van Adrie Koster niet worden. Na ongeveer een kwartier kwam Groningen beter in de wedstrijd en kreeg de thuisploeg kansen. Zo werd een doelpunt van Meerdink afgekeurd vanwege buitenspel, redde Vermeer goed op een schot van de meegekomen Lachman. Even later toonde de Ajax-doelman zijn klasse; Groningen schoot de bal vanaf 10 meter in, maar Vermeer redde met een ongelovelijk snelle reflex. In de eerste helft kreeg Ajax nog kansen via Kennedy (hard schot gekeerd door Van Loo) en Zeegelaar, die met een verdekt schot de paal raakte.

Jong Ajax kwam in de tweede helft slap uit de kleedkamer en zag Groningen binnen vijf minuten twee goede schotpogingen krijgen. Pomstra (net naast) en Krohne (lat) scoorden echter niet. De gelijkmaker kwam er wel toen de scheidsrechter een penalty gaf aan Krohne. De aanvaller van Groningen was rechtsback Mac Intosch te snel af, die vasthield buiten de zestien meter. Krohne ging door en liet zich vallen in de zestien. De scheids trapte erin en zo kon Pomstra vanaf 11 meter de gelijkmaker aantekenen.

Even daarvoor gaf de scheidsrechter geen penalty aan Ajax. Javier Martina zette aan vanaf links met een geweldige dribbel, sneed naar binnen en aanvoerder Lachman vloerde hem binnen de 16. De scheids zag er geen heil in. Vlak na de gelijkmaker wisselde Ajax Rasmus Lindgren voor A-junior Tom Overtoom.

Het duel bleef in evenwicht, maar Ajax had kunnen scoren toen Leonardo vanaf eigen helft een solo inzette. Van Loo redde echter nog net op tijd. Aan de andere kant had Groningen nog een prima kans op de winnende treffer. Spits Tabaouni lobte de bal over Vermeer heen, die de bal nog voor de lijn kon wegslaan. In de slotfase zette Jong Ajax nog wel aan, maar echt gevaarlijk werd het niet meer.

Ondanks de puntendeling van Jong Ajax heeft de ploeg van Adrie Koster geen schade opgelopen in de strijd om te titel. Van de concurrenten won alleen Jong Feyenoord waardoor de Ajacieden koploper blijven. ,,Een gelijkspel is jammer genoeg wel een juiste weerspiegeling van de wedstrijd”, erkende Koster. ,,Gelukkig laat de concurrentie ook punten liggen en blijven we koploper. Het is en blijft spannend in deze competitie.” De volgende wedstrijd van Jong Ajax is komende donderdag in de Kuip tegen Jong Feyenoord. ,,Een moeilijke wedstrijd, maar we zijn niets minder.”