There are no ads, please add some


Gestopte Serge van den Ban(29) loopt stage als keeperstrainer bij Ajax

Serge van den Ban zegt het betaalde voetbal vaarwel, zo laat de 29-jarige doelman, die bij Ajax zijn jeugdopleiding genoot, tegenover Elf Voetbal weten. “Als speler is het klaar nu.” Van den Ban begon dit seizoen op amateurbasis bij Telstar, maar omdat hij daar wegens een gebrek aan financiële middelen bij de club niet in aanmerking kwam voor een contract, koos de geboren Haarlemmer voor een maatschappelijke carrière. “Mijn WW-uitkering liep 1 januari af en ik heb ook een gezin waar ik voor moet zorgen. Je kan wel blijven hopen en je ergens blind op staren, maar als er dan geen club komt, moet je realistisch zijn.”

Hoewel er voor Van den Ban interesse was vanuit Cyprus, Roemenië en van FC Eindhoven, koos hij ervoor om zich te settelen in Hoofddorp. “Ik heb twee jonge kinderen en dan ga je niet zo snel meer zo’n avontuur aan.” Van den Ban speelt nu voor de Zondaghoofdklasser ADO ’20 in Heemskerk.

Stage bij Ajax
Wel heeft de oud-doelman van Haarlem, FC Dordrecht en MVV de ambitie om keeperstrainer te worden. Sinds vorige week loopt Van den Ban één dag in de week stage bij Ajax. Dat zal hij blijven doen tot aan het einde van dit seizoen.

Onder de vleugels van keeperstrainer Jan Splinter loopt hij in de ochtend mee met het tweede elftal en in de middag met de A en C-junioren. In april/mei zal Van den Ban deelnemen aan de keeperscursus, in de hoop daarna ergens als keeperstrainer aan de slag te kunnen. “Ze mogen me bellen.”

Bron: ELF / AjaxFans.net

Gerelateerde posts