De Zeeuw: ‘AZ heeft een beter team dan Ajax’

Demy de Zeeuw ziet de wederopstanding van AZ als een samenloop van omstandigheden. De middenvelder roemt het aanblijven van trainer Louis van Gaal, de sterke as van het elftal en de persoonlijke ontwikkeling van een flink aantal spelers. Ook op persoonlijk vlak zegt de Oranje-international veel rijper te zijn geworden.

Als koploper van de Eredivisie is AZ al diverse keren onder de loep gelegd. De Zeeuw vindt dat de Alkmaarders het momenteel boven iedereen uitsteekt. “AZ is al een paar keer vergeleken met PSV, maar ik vind dat wij aantrekkelijker spelen”, stelt de kleine speler en legt het niveau van het Nederlands elftal ernaast. “De goal van Wesley Sneijder die Giovanni van Bronckhorst op het EK voorbereidde tegen Italië; dát is meer onze stijl. Iemand verovert de bal en je komt er met vier, vijf man uit.”

Ook vindt De Zeeuw dat AZ zich de meerdere moet tonen over Ajax. “We hadden Ajax-FC Utrecht uitgebreid geanalyseerd. Ajax domineerde, maar kreeg vrij weinig kansen. Wíj zakten tegen Utrecht wat meer in en schiepen zo onze eigen ruimte. Dat resulteerde in de eerste helft al in zes of zeven opgelegde kansen. Ik vind dat wij verder zijn dan Ajax. Zij zijn erg afhankelijk van Luis Suárez; wij hebben een beter team”, aldus oud-speler van Go Ahead Eagles.

Bron: Partnersite: Voetbalzone.nl

Related posts