Suarez: ‘Cvitanich kan net zo goed als Huntelaar worden’

De onbetwiste smaakmaker bij Ajax is dit seizoen Luis Suarez. De Uruguayaan, die medio 2007 overkwam van FC Groningen, scoorde al tien keer en gaf evenveel assists. Afgelopen zondag was hij drie keer de aangever; Dario Cvitanich drie keer de afmaker. En dat op de middag van het afscheid Klaas-Jan Huntelaar.

‘Klaas-Jan is de beste spits waarmee ik ooit heb gevoetbald’, zegt Suarez tegenover de Telegraaf. ‘Dario kan net zo goed worden. We voelen elkaar ongelooflijk goed aan. Ik weet precies wat Dario in welke situatie doet. Dat had ik met Klaas-Jan ook wel, maar minder.’

‘Ik vond dat ik Dario moest helpen en heb hem tegen ADO Den Haag extra veel ballen gegeven. Anders was ik misschien wat vaker voor eigen succes gegaan. Maar als we hem steunen, is dat goed voor het team en voor Dario. Hij komt uit Argentinië, moet hier wennen, heeft de zware taak om Klaas-Jan op te volgen én dus vertrouwen nodig. Dat krijgt een spits het snelst door te scoren.’

‘Dario en ik gaan vaak met Gabri, Oleguer en Bruno Silva uit eten. Dan kletsen we over voetbal, maar ook heel veel andere zaken. Samen lachen is belangrijk voor het teamgevoel. In het Spaans is het voor ons gewoon makkelijker praten. Met Klaas-Jan communiceerde ik in het Engels of Nederlands. Dat ging ook wel, maar dit is beter.’

Sulejmani
Suarez is dit seizoen bij bijna de helft van de Ajax-doelpunten betrokken. ‘Mooi hè? Maar het gaat niet om mij. Het gaat erom dat Ajax kampioen wordt’, vervolgt de Uruguayaan. ‘Dario en ik zullen alleen nog maar beter worden als we veel samenspelen. En vergeet Miralem Sulejmani niet. Hij is écht heel goed.’

Related posts