‘Misschien duo Gabri-Enoh wel de ontbrekende schakel’

Marco van Basten vierde zondag bij De Graafschap zijn grootste zege als coach van Ajax (0-6). ‘Ik kan mijn spelers ook alleen maar een groot compliment maken. We hebben het heel goed uitgespeeld’.

Van Basten was vooral tevreden over het spel van Gabri en Eyong Enoh. Beide spelers zorgden bij afwezigheid van Rasmus Lindgren voor balans in het elftal. Luis Suarez, Miralem Sulejmani, Dario Cvitanich en Urby Emanuelson profiteerden optimaal van het vele werk van Gabri en Enoh. De vier aanvallers van Ajax kwamen allemaal tot scoren.

‘Misschien was dit wel de ontbrekende schakel’, concludeerde Van Basten, die al maanden naar de beste invulling van zijn middenveld zoekt. ‘De keuze voor Gabri en Enoh pakte tegen De Graafschap goed uit. Of we nu zo verder gaan? Dat is een overweging’.

Suarez
‘En Suarez heeft geen kaart gekregen. Dat is ook positief. Het publiek had echt wel stelling genomen tegen hem en hij is daar goed mee om gegaan, ondanks de luidruchtige reacties van de supporters’, aldus Van Basten.

Related posts