Ajax Cape Town wint nationale beker

Ajax Cape Town heeft afgelopen zaterdag één van de twee prestigieuze bekertoernooien van Zuid-Afrika gewonnen. De zusterclub van Ajax versloeg in de finale in een bomvol Chatsworth Stadium Orlando Pirates met 2-1.

Opvallend detail is dat bij de tegenstander in de finale een voormalig Ajacied trainer is. Ruud Krol zwaait sinds enkele maanden met de scepter bij Orlando Pirates. Krol, goed voor 339 wedstrijden in Ajax 1, zag Ajax Cape Town uitstekend starten aan de finale. Al na acht minuten had Mabhuti Khanyeza de Ajacieden uit Zuid-Afrika de leiding in de wedstrijd bezorgd. Enkele minuten later was het wederom Khanyeza die namens de ploeg van Craig Rosslee scoorde door attent te reageren op een rebound.

Pas diep in de tweede helft, nadat Ajax Cape Town meerdere keren had verzuimd 3-0 te maken, zorgde Orlando Pirates voor meer spanning in de wedstrijd. Siphelele Mthembu passeerde André Petim tien minuten voor het einde. Het leverde enkele hachelijke momenten op voor het doel van Ajax Cape Town, maar Petim en met hem zijn verdedigers hielden stand en bezorgden het team uit Kaapstad de bekerzege. ,,De spelers hebben keihard gewerkt en terecht gewonnen\”, vertelde coach Rosslee na afloop.