Aanklager seponeert opnieuw zaak tegen Suarez: Geen elleboogstoot tegen Utrecht

Voor de tweede keer in korte tijd heeft de aanklager betaald voetbal van de KNVB een zaak tegen Luis Suarez geseponeerd. De aanklager stelde een vooronderzoek in naar een vermeende elleboogstoot van Suarez in het competitieduel met FC Utrecht. Suarez kwam in de thuiswedstrijd tegen de Utrechters (1-1) in aanraking met Sander Keller. Na bestudering van de televisiebeelden besloot de aanklager de zaak niet door te zetten. Ook Keller zelf gaf een ontlastende verklaring af.

De aanklager betaald voetbal stelde eerder dit seizoen al een vooronderzoek in naar het incident rond de Uruguayaan in het bekerduel tussen Ajax en Utrecht (2-0), maar besloot eveneens na bestudering van de televisiebeelden die zaak te seponeren. In de eerste helft van die wedstrijd leek de aanvaller van Ajax in het voorbijgaan tegenstander Loïc Loval van de Domstedelingen in de onderbuik te hebben geraakt. Het incident werd niet waargenomen door scheidsrechter Jan Wegereef, die na afloop echter wel aangaf dat hij het incident zou hebben bestraft. Op zich vreemd als achteraf blijkt dat er niets gebeurd is…

Zlatan
Wellicht dat de hetze tegen Suarez nu gestopt kan worden. Bijna wekelijks worden zijn acties onder de loep genomen. Jaren geleden gebeurde hetzelfde rond Zlatan Ibrahimovic. Telkens als de lange Zweed de lucht in ging zagen allerlei zwart-kijkers er een elleboog in. Die zelfde lui prijzen nu Zlatan de hemele in als wereld-spits nu hij in Italië schittert. Wellicht adoreren zij over enkele jaren ook Suarez?!

Related posts