Van Gaal: ‘Ajax heeft meer individuele kwaliteit dan wij; we moeten als team beter zijn’

Louis van Gaal verwacht dat er morgen in de topper tussen AZ en Ajax twee ploegen aan de aftrap verschijnen die aan elkaar gewaagd zullen zijn. De trainer van de Alkmaarders gaf tijdens zijn wekelijkse perspraatje verder aan dat Mounir El Hamdaoui ‘gewoon’ kan spelen.

Van Gaal benadrukte dat zijn team Ajax als een hecht collectief moet bestrijden. ‘Wat mijn indruk van Ajax is? Wisselvallig, maar ik heb ze dit seizoen nog niet één keer live gezien. Ajax heeft meer individuele kwaliteit dan wij. AZ kan alleen van Ajax winnen als we als team beter zijn. Ik verwacht overigens een close wedstrijd waarin het gaat om dat ene momentje. Zondag kan dat voortkomen uit een actie van Suárez of Mouni, maar ook door bijvoorbeeld het klimaat of scheidsrechter Luinge.’

Related posts