Cor Coster overleden

Cor Coster, de schoonvader van Johan Cruijff, is donderdag op 70-jarige leeftijd overleden. Coster verwierf in de jaren ’70 bekendheid als zaakwaarnemer van Cruijff. De Amsterdamse zakenman was al langere tijd ernstig ziek.

Cor Coster zag als een van de eersten de grote commerciele mogelijkheden van het profvoetbal, en leverde daarmee zijn bijdrage aan de professionalisering van het voetbal in Nederland. Hij maakte de spelers destijds vooral bewust van hun eigen commerciele waarde.

Mede dankzij ‘Ome Cor’ gingen de spelers die uitkwamen voor het Nederlands Elftal aanzienlijk meer verdienen. Ook bij de overgang destijds van Rinus Michels en Johan Neeskens naar Barcelona speelde hij een grote rol.

Ajaxf-side.nl wenst de nabestaanden van Cor Coster veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Related posts