Behoudende tactiek Van Basten werpt vruchten af in Enschede:0-2

Een behoudend spelend Ajax is erin geslaagd ook de lastige uitwedstrijd tegen FC Twente te winnen. In Enschede werd het 0-2 door doelpunten van Siem de jong voor rust en Rasmus Lindgren in de slotminuut.

KIJK HIER VOOR MEER FOTO’S


Siem de Jong is door het dolle heen nadat hij Ajax zojuist op een 0-1 voorsprong heeft gezet
Rasmus Lindgren beslist in de slotseconde definitef de wedstrijd: 0-2


Felicitaties voor de doelpuntenmaker

Marco van Basten had, enigzins gedwongen door het groot aantal blessures, een defensief elftal de wei in gestuurd. Van Basten koos ervoor slechts met twee aanvallers te starten; Huntelaar en de debuterende Martina. De tactiek bleek in defensief opzicht goed te werken; Ajax regeerde op het middenveld met het viertal Gabri, Lindgren, De Jong en Emanuelson. Er werd weinig weggegeven maar aan de andere kant ook weinig gecreëerd.

Toch was het Ajax dat kort voor rust op 0-1 kwam: Martina vond Siem de Jong, die goed voor zijn man kwam en binnen tikte: 0-1. De tweede helft drong de thuisploeg aan maar verder dan wat kleine kansjes voor N’Kufo en een pegel op de lat van invaller Huysegems kwamen de Tukkers niet.

Van Basten was echter alles behalve zeker van zijn zaak en besloot de deur potdicht te gooien door aanvoerder Huntelaar (zijn enig overgebleven aanvaller) te wisselen voor de defensiever ingestelde Sno. Het bleek een goede greep want Sno en de opvallend goed spelende Emanuelson zorgden ervoor dat Ajax wat meer lucht kreeg. Uiteindelijk was het Rasmus Lindgren die in blessuretijd via een snelle counter de bevrijdende 0-2 scoorde.

FC Twente-Ajax 0-2 (0-1)
40. Siem de Jong 0-1
89. Lindgren 0-2

Scheidsrechter: Luinge
Toeschouwers: 24000
Kaarten: Geel: Vertonghen (Ajax), N’Kufo, Wielaert (beide Twente)

Opstelling Ajax:
Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Oleguer, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Gabri, Siem de Jong, Rasmus Lindgren, Javier Martina (’61 Kennedy Bakircioglu), Klaas-Jan Huntelaar (’70 Evander Sno), Urby Emanuelson

Opstelling FC Twente:
Boschker, Wellenberg (’46 Janssen), Wielaert, Douglas, Braafheid, Stam, Hersi (’71 Huysegems), Tioté (’87 Denneboom), Arnautovic, N’Kufo, Elia

Related posts