Silva: We moeten niet naar psv kijken

Bruno Silva voelt zich thuis bij Ajax. De verdediger paste zich vorig seizoen probleemloos aan, aan het spelniveau van Ajax, en was onder Adrie Koster direct een vaste waarde in het eerste elftal. Onder Marco van Basten lijkt de Urugayaan niet altijd zeker van een basisplaats en moet hij meer strijd leveren voor zijn stek.

‘Natuurlijk is het goed dat je moet strijden voor je plek. Ik heb inderdaad een aantal wedstrijden vanaf de bank moeten toekijken. Op dat moment zei de trainer tegen mij dat Gregory v/d Wiel het beter deed en dat hij daarom voor hem koos. Dat moet je accepteren’.
Afgelopen zaterdag mocht Silva weer beginnen tegen FC Groningen. Uitgerekend tegen zijn oude collega’s en na een week van veel reizen met het nationale team van Uruguay, speelde Silva een gedegen partij.

‘De laatste vijf minuten was wel afzien moet ik zeggen. Ik kreeg last van kramp maar gelukkig hebben we de zege binnengehaald. Ik merkte ook dat wij als team behoudend speelden. Soms moet je dat doen en niet altijd maar blijven gaan en nog eens gaan. Dat hebben wij nu wel goed gedaan en tegen Heerenveen niet’.

Ook bij de aankomende duels lijkt er voor Silva een basisplaats weggelegd.’Ik hoop het wel. Ajax is een grote club en om daar te spelen ben ik trots op. We willen met mekaar kampioen worden en dat psv heeft verloren is leuk, maar we moeten naar onszelf kijken en zorgen dat wij na vierendertig wedstrijden nu eens een keer eerste staan’.

Bron:Goal.com

Related posts