Oleguer over rentree: ‘Het voelt weer goed’

Oleguer Presas Renom, één van de aankopen van Ajax deze zomer, maakte maandag na enkele weken blessureleed zijn rentree voor de Amsterdammers. Dit deed hij in de bekerwedstrijd tussen Jong Ajax en Jong AGOVV (4-0). Hij deed de gehele wedstrijd, negentig minuten lang, mee.

Oleguer kampte sinds het duel van Ajax in De Kuip tegen Feyenoord met een blessure aan zijn hamstring. Hij lijkt echter op de goede weg terug. Zelf zegt de verdediger uit Spanje dat hij geen pijn meer heeft.

“Toch vind ik een wedstrijd bij Jong Ajax niet veel anders dan een wedstrijd in het eerste”, aldus de oud-speler van FC Barcelona op het digitale thuis van Ajax. “Ook al krijg je in dit soort duels minder weerstand; je beleeft het niet minder intens.”

“Het voelt allemaal weer goed”, zo gaat de 28-jarige Oleguer verder. “Dat geeft vertrouwen. De komende tijd zal ik alleen meer moeten werken om weer in een goede conditie te komen. Ik kom nu ook wedstrijdritme tekort.”

“Een gebrek aan ritme wil niet zeggen dat je niet kunt spelen in het eerste. De trainer beslist. Als hij beslist dat ik moet spelen, dan zal ik ook spelen”, zo besluit Oleguer, wiens doel is om zo snel mogelijk terug te keren in het eerste elftal van Ajax.

Related posts