Keje Molenaar bedankt voor functie van Algemeen Directeur

Keje Molenaar wordt geen algemeen-directeur bij Ajax. De Volendammer heeft voorzitter Uri Coronel laten weten niet mee te willen lopen in de open sollicitatieprocedure, die Ajax is gestart op zoek naar een algemeen-directeur. Hij blijft zich richten op de advocatuur.

Keje Molenaar liet eerder weten wel wat te voelen voor de functie van Algemeen Directeur in de Arena. Nu er echter een sollicitatieprocedure is gestart heeft de Volendammer laten weten hierin niet mee te willen lopen.

Uri Coronel laat weten het jammer te vinden dat Molenaar niet deelneemt aan de procedure. ‘Hoe meer goede kandidaten hoe beter. Maar als hij geen kandidaat wil zijn, dan niet’. Coronel blijft er wel bij dat de nieuwe Algemeen Directeur een man met een voetbalachtergrond moet zijn. Dat wil niet zeggen dat hij twintig interlands gespeeld moet hebben, maar afkomstig moet zijn uit, of een gevoel heeft bij, of bekend is met de voetballerij.

Daarom zijn wij ook een sollicitatieprocedure gestart, omdat we niemand over het hoofd willen zien. Bij de sollicitatieprocedure laten Coronel en de RvC zich overigens begeleiden door een headhuntersbureau. ‘Maar wij maken de keus’, aldus de Ajax-preses.
Ajaxshowtime heeft inmiddels headhunterbureau De Vroedt & Thierry getipt om Ben Verwaayen (56) op te nemen in de sollicitatieprocedure voor de vacature als algemeen directeur bij Ajax.

Verwaayen is momenteel vacant en een uitstekende kandidaat. Hij werkte jaren als topman van British Telecom en sloeg vorige week nog een aanbieding van telecomgigant Alcatel-Lucent van de hand. Met de voetbalkennis zit het overigens bij Verwaayen wel goed.
Verwaayen is fan van het voetbal van Arsenal en tipte Spanje als Europees Kampioen. Een businessman met ervaring en voetbalverstand, meer is niet nodig.
zie eerder bericht:

12-10-2007:‘Molenaar belangrijkste gegadigde om Jaakke op te volgen’Related posts