Van Basten heeft alles behalve spijt

Marco van Basten heeft alles behalve spijt van zijn beslissing om Albert Luque, Laurent Delorge, Jurgen Colin en Kenneth Perez terug te zetten naar de beloftes. Met name laatstgenoemde maakte veel stampij toen hij het slechte nieuws te horen kreeg. Iets waarvoor de coach overigens wel begrip op kon brengen.

“We zijn open en eerlijk geweest”, counterde Van Basten aan de vooravond van het Amsterdam Tournament, waar Ajax evenals Sevilla, Arsenal en Internazionale traditiegetrouw zijn gezicht zal laten zien. “Wij wilden de selectie van 32 naar 28 man terugbrengen, en dan moet je keuzes maken. Iedereen heeft de kans gehad zich te bewijzen.”

Perez meent echter dat hij bij het ‘tweede’ zijn beroep niet kan uitoefenen. Om die reden liet hij de eerste trainingen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Luque en Colin, schieten. Ook daar heeft de coach van de Amsterdammers een verweer tegen. “Ajax 2 is ook betaald voetbal. Hij krijgt gewoon hetzelfde betaald en kan daar z’n werk doen”, meent Van Basten.

Related posts