Litmanen tot einde van het jaar naar oude liefde FC Lahti

Ajax-icoon Jari Litmanen kan maar geen afscheid nemen van het betaalde voetbal en heeft zich tot het einde van het jaar verbonden aan FC Lahti, de club uit zijn geboorteplaats waar het voor hem allemaal begon.

Litmanen trainde al enige tijd mee met de huidige nummer drie van de Finse competitie. FC Lahti staat drie punten achter nummer één Inter Turku en heeft nog elf wedstrijden om deze achterstand te overbruggen. FC Lahti hoopt dat de 37-jarige middenvelder de club in aanvallend opzicht kan versterken.

‘Hij brengt ons doelmatigheid in de afwerking en creativiteit in de aanval’, aldus hoofdtrainer Ilkka Makela op de officiele website van FC Lahti. ‘Jari is fit en gedreven en dat is de afgelopen jaren niet vaak zo geweest.’

Litmanen speelde zijn laatste officiele wedstrijd op 21 september 2006 met het Zweedse Malmo FF. De 37-jarige aanvaller kwam door tal van blessures weinig aan spelen toe. Sindsdien heeft Litmanen nog wel tien interlands voor Finland gespeeld. Hierin maakte hij drie doelpunten.

Bron: Ajaxclub.nl

Related posts