Brandwond Vermeer bezorgt Ouwerkerk droomstart

De duizenden supporters kenden de meeste Ajacieden al van voor tot achter bij de eerste training. En voor wie nog twijfelde, stond de naam achterop het shirt. Maar wie was toch die jongen in dat zwarte tenue? Voor doelman Roy Ouwerkerk was het een merkwaardige maandag.

Omdat doelman Kenneth Vermeer een verbranding aan zijn borst opliep en als gevolg daarvan niet kon meetrainen én omdat Maarten Stekelenburg nog een week vakantie heeft, mocht Roy Ouwerkerk zijn opwachting maken bij de eerste training. Voor Vermeer balen, want hij had zich heel iets anders voorgesteld van zijn ‘comebackdag’.

Vermeer was een jaar verhuurd aan Willem II, maar zat op de eerste dag van het seizoen niet in de kleedkamer maar in het ziekenhuis. ,,Ik had mij zaterdag verbrand door kokend water. Het valt wel mee hoor, ik denk dat ik vrijdag wel weer kan trainen. Maar ik had vandaag graag op het veld gestaan, als je ze ziet voetballen dan wil je zelf ook. Maar gelukkig kan ik wel lopen en mij dus goed in conditie houden.” Vermeer meldt zich volgende week gewoon bij het Olympisch elftal.

Voor de achttienjarige Ouwerkerk was het net zo’n verrassing als voor de duizenden fans die langs de kant stonden bij de eerste training. ,,Het is mijn tweede jaar bij Ajax en ik zou vandaag voor het eerst met Jong Ajax gaan trainen. Tien minuten voor tijd hoorde ik echter dat ik met het eerste moest meetrainen. Ik kreeg direct kippenvel over mijn hele lichaam en de emoties kwamen los. Maar het ging zo snel, dat ik geen tijd had om zenuwachtig te worden. Ik ben een hele ervaring rijker na vandaag. Trainen met zoveel mensen om je heen! Ik heb met iedereen kennisgemaakt, ook met trainer Marco van Basten. Ik train de hele week nog mee met Ajax 1 en daarna weer bij Jong Ajax. Wie de eerste keeper van Jong Ajax wordt, is nog niet bekend. Dat gaat tussen mij en Sergio Padt, al zal Kenneth Vermeer waarschijnlijk ook veel spelen in Jong Ajax.”

Bron: Ajax.nl

Related posts