Benitez chanteert Babel

Rafael Benitez heeft Ryan Babel woensdag de wacht aangezegd. De Spaanse coach van Liverpool liet de Nederlandse aanvaller, sneller dan verwacht hersteld van zijn enkelblessure, fijntjes weten dat als hij meegaat naar de Olympische Spelen in China, dat wel eens vervelende consequenties kan hebben voor zijn positie bij Liverpool.

Selectie
De 21-jarige Babel maakt nog altijd deel uit van de olympische selectie van Foppe de Haan, die de groep dinsdag terugbracht tot 22 spelers.

Als dat zo blijft, dan mist de oud-Ajacied de start van het nieuwe seizoen in de Premier League. Benitez is van mening dat Babel in dat geval zijn kans om een sleutelspeler te worden op Anfield aanzienlijk verkleint.Anfield geweld aandoet.

Blessure
“Het moge duidelijk zijn dat we erg blij zijn dat Ryan alweer zo snel terug was in training, want hij is een belangrijke speler voor ons. Hij heeft hard gewerkt om te herstellen van de blessure die hij opliep bij het Nederlands elftal”, zei Benitez, om meteen daarna zijn verontrusting te ventileren.

“Maar we maken ons ook ernstige zorgen. Net nu hij weer fit is, lijken we hem opnieuw kwijt te raken als hij wordt geselecteerd voor de Spelen. Dat is een groot probleem.

Wij stomen hem klaar en dan is hij ineens vertrokken met het nationale team. Dit seizoen wordt erg belangrijk voor Babel. Zijn eerste jaar was om te wennen, maar nu heeft hij enige ervaring. We hebben plannen met hem. Daarom is het voor hem erg belangrijk van begin af aan te werken met zijn team.”

Missen
Babel is overigens niet de enige speler die Benitez mogelijk moet missen in de aanloop naar de nieuwe competitie. De Argentijn Javier Mascherano is volgende maand misschien ook in China te bewonderen in plaats van op Anfield.

“Het is een vreemd voorseizoen”, verzuchtte Benitez. “Eerst moeten we wachten op de spelers die meededen aan het EK en vervolgens raken we er weer een stel kwijt aan de Olympische Spelen.”

Related posts