Ajax wint van DVS’33: 0-3

Ajax heeft het oefenduel tegen DVS’33 vanavond in het rustieke Ermelo gewonnen met 0-3 De doelpunten werden gemaakt door: Martina, Tayeb, Sarpong. Het laatste doelpunt was uit een penalty.

Ondanks de uitgeklede selectie had Ajax weinig problemen met de tegenstander uit Ermelo. Het spel was niet altijd even schitterend en soms was er wel enige vermoeidheid te zien, maar na een half uur kwamen de Amsterdammers terecht op voorsprong. Na een mooie combinatie op links belandde de bal voor de voeten van Martina die keurig inschoot. Martina was één van de uitblinkers in Ermelo. Hij was veel sneller dan zijn directe tegenstander en liet ook diverse leuke acties zien. ,,Vooral de eerste helft ging het goed”, zei de rechteraanvaller., die komend seizoen begint bij de selectie van Marco van Basten. ,,Jammer dat mijn voorzet niet altijd even goed was. Maar in het algemeen was het een lekker potje.”

De tweede Ajax-treffer viel in het begin van de tweede helft. Jeffrey Sarpong trakteerde de 2500 toeschouwers op een fraai hoogstandje. Hij bediende met zijn hak Chakib Tayeb, die de voorsprong verdubbelde. De aanvaller behield het overzicht en schoot koel de 2-0 binnen. Sarpong bepaalde vanaf de strafschopstip de eindstand op 3-0. Hij werd vlak voor tijd neergelegd in het zestienmetergebied en benutte de penalty zelf. En daarmee kwam er echt een eind aan het seizoen 2007-2008. ,,Het was een leuk potje voetbal”, sprak aanvoerde Lindgren na afloop. ,,Al kon je wel een beetje merken dat het de laatste wedstrijd van het seizoen was.” Voor Lindgren zelf was de wedstrijd ene prima gelegenheid om in conditie te blijven. Hij is reserve bij de Zweedse EK-selectie. ,,Ik moet wel een beetje in conditie blijven”, aldus de Ajacied. ,,Ik kan nog altijd worden opgeroepen.”

Opstelling Ajax:
Van Duin (‘46 Verhoeff), Will, Lindgren, Alderweireld (‘46 Sterk), Slijngard (‘46 Yildirim), Van der Heijden, Donald, Sarpong, Martina, Tayeb en Goossens

Later meer….

Related posts