Marcus Berg heeft wel oren naar vertrek naar ‘huge’ Ajax

Aan het begin van vorig seizoen werd zijn naam wel in verband gebracht met Ajax (zie eerdere bericht). Van huidige concrete interesse van Ajax voor Marcus Berg is echter niets bekend, maar de Zweedse spits van FC Groningen geeft in de nieuwe editie van Voetbal International aan dat hij FC Groningen graag zou willen verruilen voor Ajax. “Het ligt in Groningen wat gevoelig om over de transfer van Bruno Silva te praten, maar ik snapte hem wel. Ajax is ‘huge’. Zeker voor buitenlanders. Je moest eens weten hoe ze in Scandinavië over die club praten”.

“Hoewel ze de laatste jaren in Europa weinig hebben gepresteerd, hangt er een soort van mythe rond Ajax. Ook voor mij. Alleen voor zo’n club zou ik willen nadenken over een vertrek. (..) Als je de kans krijgt een stap hogerop te maken, moet je er natuurlijk wel over nadenken, maar er is nog niets concreet, dus denk ik er niet over na. Het enige dat ik er wel over wil zeggen is dat ik Europa nodig heb om een topper te worden.”

Onbetaalbaar
Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen beweerde enkele maanden geleden dat Berg voor de Nederlandse top drie onbetaalbaar is. Berg: ‘Ik heb geen clausule in mijn contract, dus ze hebben aardig vrij spel. Maar even zonder gekheid, ik ben helemaal niet met een vertrek bezig. Al hoorde ik deze week van een ploeggenoot dat AZ me in de gaten houdt.’

Suikeroom AZ
‘Maar om eerlijk te zijn, vind ik dat niet echt een stap vooruit,’ vervolgt Berg over de Alkmaarse vereniging. ‘Het enige verschil is dat ze daar een rijke suikeroom hebben, maar dat is voor mij geen reden voor een transfer. De top drie, en zeker Ajax, is een ander verhaal.’

Zie ook eerdere berichten:
25 februari 2008: Nijland: ‘Berg is al te goed voor Ajax, PSV en Feyenoord’
10 augustus 2007: FC Groningen haalt Zweed Berg als vervanger voor Suarez
1 augustus 2007: ‘Scout van Ajax bekeek Zweeds topscorer Marcus Berg’

Related posts