Dirar twijfelt nog over toekomst: ‘Slagen bij Ajax is niet makkelijk’

De top drie van België; Anderlecht, Club Brugge en kampioen Standard Luik azen op middenvelder Nabil Dirar, de sensatie van Westerlo. Ook de Franse clubs Olympique Nice, FC Sochaux en RC Lens maken jacht op de 21-jarige speler van middenmoter Westerlo. De Marokkaan heeft echter aangegeven andere plannen te hebben: ‘De Franse speelstijl ligt mij niet. Het liefst zou ik naar Nederland willen. Oud-spelers raden me aan dat die stijl mij het best zou liggen om naar een hoger niveau te groeien. Anderzijds besef ik dat ik nog geen grote naam ben, waardoor slagen bij Ajax niet makkelijk is’, aldus de aanvaller tegenover VI.

Anderlecht, Club Brugge en Standard Luik hoeven echter nog niet te wanhopen. ‘Naar de Belgische top wil ik ook, want dan krijg ik de kans in Europa aan de slag te gaan. Bij Club Brugge zal ik bijvoorbeeld eenvoudiger in de ploeg komen, want een type als ik heeft die ploeg op dit moment niet.’

Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad hebben scouts van de Amsterdamse club Dirar al verschillende keren aan het werk gezien, waarbij vooral zijn techniek en snelheid op de eerste meters indruk zouden hebben gemaakt.

Dirar is bezig aan zijn tweede seizoen in het eerste elftal van Westerlo. De Marokkaanse jeugdinternational met een Belgisch paspoort heeft nog een contract tot de zomer van 2010.

Zie ook eerdere berichten:
06-05-2008: Dirar: ‘Ik denk dat ik de juiste stijl heb om voor Ajax te spelen’
05-05-2008: Westerloo-aanvaller Dirar(20) zegt Standard af: ‘Ik verkies de Nederlandse competitie’
08-04-2008: ‘Westerloo-speler Dirar(21) in beeld bij Ajax’

Related posts