Ajax soepel langs Heerenveen 3-1

Ajax heeft vanavond redelijk eenvoudig Heerenveen verslagen. Heerenveen kon in een matig duel geen vuist maken en Ajax is eigenlijk nooit in problemen geweest. Ajax kwam in de blesuretijd van de eerste helft door een benutte strafschop van Keneth Perez, even hiervoor was Jeffrey Sarpong gevloerd door keeper Rob van Dijk. Na de rust ging Ajax voortvarend van start en Rommedahl kon simpel de twee – nul intikken, Rommedahl in de ploeg gekomen voor de met een voet blessure uitgevallen Suarez. Na de rust was ook Stekellenburg in de kleedkamer achter gebleven hij had wat last van zijn lies.

Ajax bleef het duel domineren en in de 55ste minuut maakte Keneth Perez een definitief einde aan de friese aspiraties door de 3-0 in te schieten. Na de 3-0 nam Ajax wat gas terug en Heerenveen kon daardoor iets meer aan voetballen toe komen, wat resulteerde in de 63ste minuut in een doelpunt voor Heerenveen, doelpuntenmaker was Daniel Pranjic.
Ajax was nog wel een aantal keer dichtbij een doelpunt maar van Dijk stond wederom een goede partij te keepen.

Sarpong
Sarpong stond toch wel verrassend in de basis tegen Heerenveen. ‘Ik hoorde het vanmorgen om zeven uur bij de wedstrijdbespreking. Ik was wel even geschrokken. In de eerste helft was het even zoeken, ik speelde natuurlijk tegen een moeilijke tegenstander. Maar daarna ging het wel goed. In de tweede helft kreeg ik meer ruimte en kon ik mijn eigen spel spelen, toen ging het beter. Bij de penalty speelde ik de bal iets te ver voor me. Ik moest mijn been strekken en de keeper raakt me vervolgens, penalty. Dit is een mooie beloning. Ik heb hier lang naar toe gewerkt bij Jong Ajax. Dit smaakt naar meer.”

Twente
Door de zege op Heerenveen speelt Ajax op zaterdag 10 mei in de eerste finalewedstrijd van de play-offs uit tegen FC Twente. Dat duel wordt definitief in Emmen gespeeld en begint om 20.00 uur. De return wordt op zondag 18 mei gespeeld in de Amsterdam Arena, aanvang 14.30 uur.

klik hier voor het fotoverslag van dit duel

Ajax-SC Heerenveen 3-1 (1-0)
45. Perez 1-0
48. Rommedahl 2-0
55. Perez 3-0
63. Pranjic 3-1

Scheidsrechter: Van Egmond
Toeschouwers: 49144
Kaarten: Geel: Vertonghen en Emanuelson (Ajax), Breuer, v.Dijk, Bradley (Allen Heerenveen)
Rood: Bradley (Heerenveen 2e geel ’39)

Opstelling Ajax:
Maarten Stekelenburg (’46 Dennis Gentenaar), Bruno Silva, John Heitinga, Jan Vertonghen, Urby Emanuelson, Gabri, Rasmus Lindgren, Kenneth Perez (’68 Kennedy Bakircioglu), Luis Suarez (’40 Dennis Rommedahl), Klaas-Jan Huntelaar, Jeffrey Sarpong

Opstelling SC Heerenveen:
v.Dijk, Zuiverloon, Breuer, Dingsdag, Jong-a-Pin, Grindheim, Roorda (’57 vec), Bradley, Pranjic, Sibon (’56 Paulo Henrique), Beerens (’59 Poulsen)

Related posts