Perez bezig met raar seizoen

Kenneth Perez werd aan het begin van het afgelopen seizoen door Ajax verkocht aan directe concurrent PSV. Met deze ploeg leek hij af te stevenen op zijn eerste Nederlandse landstitel. In de winterstop vertrok hij echter weer uit Eindhoven om zijn carrière te vervolgen bij Ajax. Het seizoen van de 33-jarige Deen is door deze transfers een van de meest bizarre in zijn loopbaan.

“Ik ben bezig aan een raar seizoen”, zegt Perez op de website van Ajax. De aanvallende middenvelder scoorde dit seizoen acht keer voor de landskampioen (met drie assists) en wist zeven keer het net te vinden voor Ajax. Over zijn rendement deze jaargang is de Ajacied daarom natuurlijk meer dan tevreden.

“Maar het spel had beter gekund”, vertelt Perez. “Maar goed, het is ook een heel raar seizoen geweest voor mij met heel veel trainerswissels. Verder ben ik van club veranderd natuurlijk, maar qua rendement ben ik zeer tevreden.” Toch liep hij net als vorig seizoen weer het kampioenschap mis op de laatste speeldag. Andermaal was PSV de gelukkige die er met de schaal vandoor ging.

Daarom rest er voor de Amsterdammers niets anders dan de wedstrijden in de play-offs. Net als vorig seizoen komt Ajax in de eerste ronde uit tegen SC Heerenveen.

Related posts