KNVB akkoord met nieuwe opzet play-offs

De KNVB gaat waarschijnlijk nog deze week akkoord met de nieuwe competitieopzet van de Eredivisie CV. Voetbal International meldt dat het knock-outsysteem wordt vervangen door een best-of-three systeem.

In de huidige opzet strijden nu de nummers twee tot en met vijf om een plaats in de voorronde van de Champions Leaque. De verliezers van deze ronde kunnen daarna nog een Uefa cup ticket bemachtigen, door tegen een club te spelen van de plaatsen zes tot en met negen.
In de nieuwe opzet zullen de wedstrijden voor de voorronde van de Champions Leaque helemaal verdwijnen, waardoor de nummer twee automatisch in de voorronde speelt van het miljoenenbal. Welke club er Uefa cup gaat spelen wordt dan beslist via een ‘best of three’ systeem. Wie over drie wedstrijden het beste is, speelt in de Uefa cup.

Related posts