Huntelaar legt De graafschap met drie treffers over de knie: 4-1

Ajax heeft zondagmiddag in de Arena een makkelijke zege behaald. Tegen De Graafschap werd het 4-1 voor Ajax. Huntelaar tekende voor drie van de treffers. Door de zege behoudt Ajax de tweede plaats en is het definitief geplaatst voor de play-offs.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Ajax schoot uit de startblokken: Binnen tien minuten stond het 2-0. In de vierde minuut was het Klaas-Jan Huntelaar die met zijn honderdste competitiedoelpunt in de eredivisie Ajax op 1-0 zette. Een minuut later kreeg Luis Suarez, na een mooie solo, een uitstekende kans op de 2-0, maar de Uruguayaan schoot over. Vijf minuten later was het wel raak. Huntelaar was opnieuw het eindstation na een voorzet van Suarez: 2-0.

Een monsterzege leek in de maak, maar Ajax wist niet door te drukken. De Graafschap kwam op 2-1 door een verdekt schot van Tarvajärvi. Die aansluitingstreffer gaf De Graafschap echter maar kort hoop. Net als bij zijn eerste twee treffers kon Huntelaar ook zijn derde maken waardoor Ajax met 3-1 kon gaan rusten.

Ook na rust bleek Ajax een maatje te groot voor De Graafschap, dat vooral in verdedigend opzicht aan het schutteren was. Vooral Luis Suárez kreeg nog aardige kansen om de score verder uit te breiden, maar zijn vizier stond niet op scherp. Kenneth Perez wist daarentegen nog wel het net te vinden. De middenvelder rondde knap voorbereidend werk van Urby Emanuelson goed af en had hiermee het slotakkoord (4-1).

De achterstand op PSV blijft vijf punten omdat ook psv thuis wist te winnen van Heracles Almelo met 2-0.

Ajax-De Graafschap 4-1 (3-1)
4. Huntelaar 1-0
9. Huntelaar 2-0
32. Tarvajärvi 2-1
41. Huntelaar 3-1
63. Perez 4-1

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 50057

Opstelling Ajax:
Maarten Stekelenburg, George Ogararu, John Heitinga, Thomas Vermaelen (’64 Leonardo), Jan Vertonghen (’73 Jurgen Colin), Rasmus Lindgren, Kenneth Perez, Edgar Davids (’81 Siem de Jong), Luis Suarez, Klaas-Jan Huntelaar, Urby Emanuelson

Opstelling De Graafschap:
v.Fessem, Bot, Keller (’46 Volmer), J.Buijs, Fung A Wing, Schuurman, Vidarsson, Schöne, Biseswar, Tarvajärvi (’79 De Groot), Robbemond (’66 Johnson)

FOTO VERSLAG VOLGT ZSM

Related posts