‘We apen anderen na’

In zijn wekelijkse column in De Telegraaf hamert Johan Cruijff op het belang van techniek en positiespel. “Ooit waren de techniek en het positiespel de kracht van het Nederlandse voetbal. Vooral in aanvallend opzicht waren we daardoor in staat om effectief te domineren”, schrijft Cruijff.

“Helaas zijn we op een gegeven moment de ‘anderen’ gaan nadoen”, vervolgt hij. “Meer lopen, meer lange ballen en meer fysieke duels. Met als gevolg dat we zelfs tegen de kleinere ploegen in de problemen kwamen. Kijk maar naar Ajax, dat dit seizoen juist tegen de onderste vijf clubs in de Eredivisie veel punten heeft verspeeld. Omdat de zekerheid van de techniek veel minder is geworden, moet er veel op kracht worden gecompenseerd. Precies de kwaliteit van de meeste tegenstanders, die ook nog eens extra gemotiveerd zijn, omdat ze tegen Ajax spelen.”

Related posts