Ajax wacht nog met innemen standpunt Koster

De clubleiding van Ajax moet binnenkort zijn positie bepalen ten opzichte van de coach die in de belangstelling staat van PSV, maar nog een doorlopend contract van één jaar heeft in Amsterdam. Vandaag kwam het bericht naar buiten dat Ajax Koster voor nop naar PSV laat vertrekken maar dat lijkt nogal voorbarig, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Bij PSV staat Kosters naam op de lijst van kandidaat-veldtrainers onder de nieuwe hoofdcoach Huub Stevens. ‘Er is één keer telefonisch contact geweest tussen Stevens en Koster. Maar voor de rest is er zeker nog geen concrete actie ondernomen in de richting van Adrie’, aldus Kosters zaakwaarnemer Kees Ploegsma gisteren.

Mocht die actie er op korte termijn wel komen, dan zal alles afhangen van de houding die Ajax inneemt. De Ajax-leiding wacht een afweging tussen het menselijke en het zakelijke aspect bij zo’n gevoelige transfer als deze. Binnen Ajax is er grote waardering voor het werk van Koster, en voor het feit dat hij afgelopen herfst op stel en sprong bereid was de opgestapte Henk ten Cate op te volgen. Koster rijdt nu dagelijks op en neer vanuit het Brabantse Nuenen en zou bij PSV letterlijk om de hoek kunnen gaan werken. Daarnaast betaalt een meerjarig contract als veldtrainer bij de A-selectie van PSV beter dan een éénjarig contract als coach bij Jong Ajax.

Maar Ajax staat niet te springen om de expertise van Koster kwijt te raken aan de grootste concurrent. Naast zijn dagelijkse werk bij de A-selectie is Koster bij Ajax ook nauw betrokken bij hervormingsplannen voor de jeugdopleiding. Die hervormingen krijgen vanaf komend seizoen hun beslag. Ajax neemt deze week nog geen standpunt in over Koster. Zondag gaat Ajax op bezoek bij PSV.

Related posts