Cambiasso kon lang geleden naar Ajax

Internazionale-middenvelder Esteban Cambiasso heeft twaalf jaar geleden een bod van Ajax afgewezen. De toen vijftienjarige Argentijn had de mogelijkheid naar Amsterdam te vertrekken, maar zag er tegen op en koos voor Real Madrid.

“Ik had de kans naar Ajax te gaan, maar dat wilde ik niet omdat de aanpassing te moeilijk leek”, zegt Cambiasso tegenover de Spaanse sportkrant AS. “Ik wilde het voetbal en het leven in Europa leren kennen. Op eigen benen hier vertoeven, heeft me verrijkt.”

Real Madrid verhuurde de middenvelder eerst enkele seizoenen. Nadat hij bij Independiente en River Plate genoeg ervaring op had gedaan keerde hij terug naar Madrid. “In mijn eerste jaar bij Real wonnen we gelijk de Europese Super Cup tegen Feyenoord, de wereldbeker en de landstitel.”

De 27-jarige Argentijn speelde uiteindelijk slechts twee seizoenen voor De Koninklijke. Op dit moment is hij bezig aan zijn derde seizoen bij Internazionale, waarmee hij hard op weg lijkt te zijn naar zijn derde Italiaanse landstitel.

Related posts