FLAPDROL FONTEIN WEIGERT TE VERTREKKEN

De Raad van Commissarissen van Ajax heeft Maarten Fontein verzocht terug te treden als algemeen directeur van Ajax. Het 55-jarig directielid heeft dat verzoek in eerste instantie naast zich neergelegd, maar de RvC is statutair gemachtigd hem uit zijn functie te ontheffen. De breuk tussen Fontein en Ajax is een direct gevolg van de conclusie uit het rapport van de Commissie Coronel. Die leverde keiharde kritiek op het technische beleid.

De RvC kan Fontein wel wegsturen, maar bood zaterdag Fontein de gelegenheid de eer aan zichzelf te houden. De directeur weigert vooralsnog uit zichzelf op te stappen. Fontein trad op 1 november 2005 als opvolger van Arie van Eijden in dienst de Amsterdamse club. Hij maakte daarvoor carrière als marketeer bij Unilever, waarvoor hij werkte in Azië, Australië en Afrika.

Ervaring
Fontein had geen ervaring in het betaalde voetbal. Hij sloot in oktober wel een lucratieve deal met Aegon, dat vanaf 1 juli voor een periode van zeven jaar de nieuwe hoofdsponsor van Ajax is. Aegon betaalt Ajax maximaal 12 miljoen euro per jaar voor het sponsorschap. Slechts acht Europese topclubs ontvangen jaarlijks meer geld van de hoofdsponsor.

Related posts