Aanstaande maandag komt Ajax-onderzoekscommissie met conclusies

De onderzoekscommissie die de afgelopen maanden Ajax onder de loep legde, komt maandag met de conclusies naar buiten. De ledenraad van Ajax krijgt het rapport als eerste onder ogen. Onder voorzitterschap van oud-bestuurslid Uri Coronel werden het technisch beleid en het bestuursmodel van de laatste tien jaar bij de recordkampioen onderzocht.

De onderzoekscommissie werd in het leven geroepen nadat Ajax dit seizoen roemloos werd uitgeschakeld voor Europees voetbal. De achterban eiste toen het vertrek van voorzitter John Jaakke en algemeen directeur Maarten Fontein. Ook het aan- en verkoopbeleid van technisch directeur Martin van Geel werd hevig bekritiseerd. De conclusies uit het rapport zijn overigens niet bindend. Eerder lekte al naar buiten dat met name Fontein en Van Geel door de commissie flink bekritiseerd worden.

Related posts