Ajax in gesprek met Marco van Basten

Ajax heeft contact gelegd met Marco van Basten en is de onderhandelingen gestart om de huidige bondscoach van Oranje vanaf volgend seizoen vast te leggen als trainer-coach van Ajax, zo meldt De Telegraaf vanochtend. Goed ingelichte bronnen binnen Ajax melden dit, maar beide partijen wensen in dit stadium van de onderhandelingen niet in te gaan op de eerste aftastende besprekingen.

De naam van Van Basten (43) circuleert al langer in Amsterdam als opvolger van Henk ten Cate en interim-trainer Adrie Koster, die Ajax tot het einde van het seizoen onder zijn hoede heeft. Van Basten zou na het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland aan de klus in de Amsterdam moeten beginnen.

Begin december 2007 maakte Van Basten bekend dat hij na Euro 2008 zal opstappen bij Oranje. De verwachting is dat ook de Oranjestafleden John van ’t Schip en Rob Witschge mee verhuizen naar Ajax. Dat duo kan net als Van Basten terugkijken op een lange spelerscarrière bij Ajax.

Related posts