Makaay verbaasd over komst van ‘wisselspeler’ Kuffour naar Ajax

Roy Makaay staat komende zondag in de ArenA mogelijk tegenover een oude bekende. In zijn periode bij Bayern München speelde de spits van Feyenoord immers jarenlang samen met Samuel Kuffour, de verdediger die maandag door Ajax overgenomen werd van AS Roma. Deze transfer verbaasde Makaay, zegt hij in het AD. “In de kleedkamer bij Bayern zat ik altijd naast Kuffour”, vertelt de Gelderse spits.

“Het was een rustige jongen in de groep. Als voetballer is het een typisch Afrikaanse verdediger: fysiek zeer sterk. Maar dat hij nu naar Ajax komt, verbaast me wel. Hij heeft al heel lang niet meer gespeeld. In mijn eerste jaar bij Bayern speelde hij af en toe, in het tweede jaar eigenlijk al helemaal niet meer”, aldus Makaay. De spits speelde zelf tussen 2003 en 2007 voor Bayern.

Related posts