Finland wil Frank de Boer als bondscoach

Finland is in haar zoektocht naar een nieuwe bondscoach onder meer uitgekomen bij Frank de Boer, zo laat dagblad IS Veikkaaja doorschemeren. De 37-jarige Noord-Hollander kan de opvolger van de vertrokken Roy Hodgson worden. De Boer is momenteel werkzaam als trainer in onze jeugdopleiding. Medio 2007 slaagde de recordinternational (112 caps) voor de cursus Coach Betaald Voetbal en is hierdoor in het bezit van de juiste papieren om eventueel als hoofdtrainer van de Finnen aan de slag te gaan.

Een andere belangrijke kandidaat bij de Scandinaviërs is De Boers voormalig ploeggenoot Jari Litmanen. De 36-jarige Fin zou zelf ook wel oren naar de functie hebben en kan tevens op grote steun onder de supporters rekenen.

Eind november hield Hodgson het voor gezien als bondscoach van het land, nadat hij met Finland het EK maar net misliep. Momenteel is de Engelsman in dienst als trainer van Fulham.

Related posts