Zelfs met 2 man meer, kan feyenoord Ajax niet de baas

feyenerd is er, ondanks dat Ajax de laatste 20 minuten met 10 man speelde, niet in geslaagd de wedstrijd te winnen. Met hulp van de belgische scheidsrechter mocht feyenoord gelukkig zijn met de 2-2. De 2-2 werd door het lache-ioen gevierd als een overwinning.

De eerste helft was duidelijk voor feyenoord die de baas waren op het middenveld. Na de rust bleven Luque en Suarez achter in de kleedkamer nadat ze elkaar verbaal in de haren gevlogen waren. Ajax speelde na de rust een klasse beter en kon via een mooi schot van dat wijf (Rommedahl) en later via Siem de Jong de achterstand ombuigen in een voorsprong. Net na de 1-2 had Huntelaar nog bijna de 1-3 op de slof.

feyenerd, dat zonder makaay niet veel voorstelt, had het zichtbaar moeilijk. Maar de KNVB zou de KNVB niet zijn als ze voor een van de mooiste wedstrijden van het jaar een “Belg” tot scheidsrechter kiezen. Het hoogtepunt van deze zak patat was de buiteling van Mols die hij promoveerde tot penalty. Maarten Stekelenburg onderstreepte nogmaals dat hij “De penalty killer” van Nederland is (eigenlijk Europa) maar helaas was de goesman net iets eerder bij de bal dan Gabri.

Omdat trainer Koster van Ajax al drie keer had gewisseld, moest Ajax na een blessure van George Ogararu de laatste twintig minuten verder met tien man. Invaller Slory kreeg twee uitstekende kansen op een derde Rotterdamse treffer. De debutant miste echter alleen voor Stekelenburg.

De Bleeckere
“Ik heb deze wedstrijd benaderd als een Champions League-wedstrijd. De sfeer in het stadion was geweldig. Voor rust moest ik al vijf kaarten trekken en na rust heb ik er nog twee uitgedeeld. Maar ik denk dat ze allemaal te rechtvaardigen waren”, aldus scheidsrechter De Bleeckere na afloop. Hij wilde niet ingaan op de penalty die hij aan feyenoord kado gaf en waaruit indirect de 2-2 ontstond.Feyenoord-trainer Bert van Marwijk was uiteraard zeer te spreken over de Belgische leiding.


Twee bomvolle uitvakken: 1600 Ajax-fans


Even elkaar nog oppeppen


Suarez krijgt hiervoor geen penalty. Mols in de tweede helft wel


In de tweede helft Rommedahl en Kennedy voor Suarez en Luque


Rommedahl schiet fantastisch de 1-1 binnen


Felicitaties voor de doelpuntenmaker


Even later is het weer raak: 1-2 Siem de Jong

Mols gaat liggen en versiert zo een strafschop voor feyenoord: En maar zeiken over Suarez in rotterdam!!


Slory mist in de slotfase, als Ajax met tien man staat, nog twee dotten van kansenfeyenoord-Ajax 2-2 (1-0)
28. Van Bronckhorst 1-0
52. Dennis Rommedahl 1-1
67. Siem de Jong 1-2
74. De Guzman 2-2

Opmerkelijk: (’74) Lucius mist penalt; rebound 2-2 door De Guzman
Scheidsrechter: De Bleeckere (Bel)
Toeschouwers: 40.000
Kaarten: Geel: Jan Vertonghen, Luis Suarez, John Heitinga (allen Ajax), Van Bronckhorst, De Guzman, Sahin9allen feyenoord)

Opstelling Feyenoord:
Timmer, Lucius, Bahia, Hofland, De Cler, Lee (’70 Slory), Van Bronckhorst, De Guzman, Sahin, Bruins (’80 Wijnaldum), Makaay (’50 Mols)

Opstelling Ajax:
Maarten Stekelenburg, George Ogararu, John Heitinga, Gregory van der Wiel (’64 Siem de Jong), Urby Emanuelson, Gabri, Hedwiges Maduro, Jan Vertonghen, Luis Suarez (’46 Dennis Rommedahl), Klaas-Jan Huntelaar, Albert Luque (’46 Kennedy Bakircioglu)

Related posts