Ten Cate neemt talent Siem de Jong(18) mee naar Zagreb

Talent van het Jaar Siem de Jong is dinsdagavond halverwege de competitiewedstrijd van Jong Ajax tegen ADO Den Haag (1-1) door Henk ten Cate naar het eerste elftal overgeheveld voor de UEFA Cupwedstrijd tegen Dinamo Zagreb. “Ik moet zeggen dat hij het ook verdiend”, aldus Adrie Koster tegen Highlow.nl.

“In de rust hoorde ik het”, vertelt de 18-jarige middenvelder ontspannen. “Ze vertelden dat ik eruit ging. Toen dacht ik wat is dit. Ik was teleurgesteld, want ik vond dat ik helemaal niet slecht speelde. Maar toen vertelde de trainer dat ik mee mocht met het eerste naar Zagreb.” En nu? “Naar het eerste”, eindelijk lacht hij.

Siem de Jong is 18 jaar en bezig aan zijn eerste jaar bij Jong Ajax. Eigenlijk nog een A-junior. Hij maakt snel carrière. Pas twee jaar geleden kwam hij van De Graafschap naar Amsterdam en werd afgelopen seizoen door de jeugdtrainers verkozen tot Talent van het Jaar.

Mooi
“Het is natuurlijk wel mooi dat ik nu mee mag met het eerste. Ik had het niet echt verwacht, nee.” Wat gaat hij brengen bij het eerste? “Ik zal wel zien morgenwat er gaat gebeuren. Als het kan wil ik wel wat lijnen uitzetten, maar ik moet er eerst maar eens bij zien te komen.”

De Jong pendelt elke dag anderhalf uur heen en weer tussen Doetinchem en Amsterdam. De Ajacied bezegelde zijn recente vorm al eerder dit jaar met een uitverkiezing voor Nederland Onder 18. In elk vertegenwoordigend elftal heeft De Jong tot nu toe acte de précense mogen geven. ,,Vanaf Onder 15 ben ik er altijd bij geweest. Vaak op de stand-by lijst maar vaak ook daadwerkelijk als selectiespeler. De Jong speelt vaak op ‘tien’ of op ‘zes’ zoals dat bij Ajax heet.

Related posts