Maarten Fontein wederom de grote afwezige

Na het gelijkspel tegen FC Groningen begaf een grote groep supporters zich naar de hoofdingang van het stadion om hun onvrede te uiten aan het Ajax-bestuur en directie. De supporters wilden graag uitleg van bestuur en/of directie over het uitblijven van de sportieve prestaties.

In de eerste instantie wilde men praten met een afvaardiging van de AFCA Supportersclub, maar wij hebben aangegeven dat men nu maar eens met de supporters zelf moesten gaan praten om te horen wat er leeft. Uiteindelijk kregen vijf supporters de mogelijkheid om het gesprek aan te gaan met John Jaakke en Jeroen Slop.

Het moet gezegd worden; John Jaakke nam tenminste de tijd om de supporters hun verhaal te laten doen. Ook afgelopen donderdagmiddag, toen Henk ten Cate plotseling had besloten om de training niet buiten maar binnen af te werken, ging Jaakke een confrontatie met ontevreden supporters niet uit de weg. De AFCA Supportersclub vindt het een goede zaak, dat de voorzitter van onze club in tijden dat het moet klaar staat om supporters aan te horen.

Zo anders is het met de algemeen directeur van onze club Maarten Fontein. Deze man was wederom de grote afwezige. De man die zich begin vorig seizoen vol enthousiasme aan ons presenteerde en aangaf liever tussen de supporters te zitten dan tussen de bobo’s. Hij zou vooral vaak in het supportershome langskomen. Mooie beloftes ten spijt is het beperkt gebleven tot twee korte bezoekjes aan het supportershome en een bezoek op de tribune op Zuid.

Fontein is tot aan de dag van vandaag onzichtbaar en neemt weinig tot geen initiatieven naar de supporters. Het enige zichtbare van de hand van Fontein is de marketingcampagne “Ik ben Ajacied”, maar dat is niet iets waar onze club nu beter van wordt.

AFCASupportersclub.nl

Related posts