‘Ajax sportief geen verbetering voor Suarez’

Hans Nijland is de koude oorlog met Ajax begonnen. Luis Suárez heeft de arbitragecommissie ingeschakeld om weg te kunnen bij FC Groningen, maar de algemeen directeur probeert zich in allerlei bochten te wringen om een van de beste argument die Suarez heeft; sportieve verbetering, te bagitaliseren: ,,Ajax is geen sportieve verbetering”, aldus Nijland.

Op een opmerking van een verslaggever van Radio Noord dat Ajax toch wel een stapje hoger is reageert Nijland getregd: ,,Dat waag ik nog te bezien. Ajax heeft het afgelopen seizoen in het toernooi om de UEFA Cup gespeeld net als FC Groningen. We moeten het nog maar zien of Ajax het komende seizoen Champions League gaat spelen. Ze komen weliswaar uit in de voorronde maar dat deden ze vorig seizoen ook. Toen zijn ze uitgeschakeld door FC Kopenhagen. Als Ajax weer uitgeschakeld wordt, dan spelen ze net als FC Groningen UEFA Cup.’

,,Ik heb nog gesproken met Luis. Hij geeft aan het geweldig naar zijn zin te hebben bij FC Groningen, maar tóch graag de stap te willen zetten richting Amsterdam. Luis heeft óók begrip voor ons standpunt, dat wij nog een overeenkomst hebben voor nog een periode van vier jaar. Overigens waag ik te betwijfelen of de stap richting arbitrage uit de koker van Suárez komt. Ik denk dat het uit de koker van Ajax komt.”

FC Groningen lijfde vorige zomer Suárez in. De twintigjarige Uruguayaanse spits scoorde afgelopen competitie tien keer en groeide uit tot een publiekslieveling in Euroborg. Hij staat nog tot medio 2011 onder contract en ‘De Trots van het Noorden’ wil hem onder geen beding kwijt. Nijland betreurt de situatie waarin Groningen en Suárez verzeild zijn geraakt. ,,Het is jammer dat het op een dergelijke manier moet, maar het is niet anders.”

Waarschijnlijk zal de rechter toch anders oordelen; Ook hij zal toch concluderen dat Ajax een Nederlandse topclub is en FC Groningen, met alle respect, een goede middenmoter. Naast de sportieve verbetering zwijgt Nijland trouwne maar wijselijk over de financiële verbetering die Suarez zelf in Amsterdam kan halen; Hij kan maar liefst viermaal meer gaan verdienen en Nijmand kan er toch niet omheen dat dat een verbetering is, of niet meneer de voorzitter!?

Zie ook eerdere berichten:
17 juli 2007:Arbitragezaak Suárez vs FC Groningen pas over twee weken
18 juli 2007:Ron Jans houdt al rekening met vertek Suarez naar Ajax
14 juli 2007:Suárez via rechtszaak toch naar Ajax
12 juli 2007:Van Geel is overtuigd, ondanks dwarsliggen Groningen: ‘Suárez wil naar Ajax’
12 juli 2007:Groningen wil niet meewerken aan transfer Suárez naar Ajax

Related posts