Alle relschopkleuters huldiging helaas weer op vrije voeten

Alle relschoppers die maandagavond na de huldiging van Ajax werden aangehouden, zijn weer op vrije voeten. Dat liet de politie woensdag weten tegenover De Telegraaf. Ze hebben allemaal een dagvaarding meegekregen. De politie arresteerde 51 zeer jonge ‘hooligans’. Van hen wonen er volgens een woordvoerder 24 in Amsterdam. De rest kwam van elders uit het land. Na het eerbetoon van Ajax op het Museumplein maandagavond braken relletjes uit. Groepen jongeren trokken naar het Leidseplein en omgeving en daagden de mobiele eenheid uit en richtten vernielingen aan.

Burgemeester Job Cohen van Amsterdam zei dinsdag dat hij ernstige twijfels heeft of een huldiging van Ajax in de toekomst nog wel in de stad kan plaatsvinden. Hij beraadt zich daar nog over met politie, justitie en de voetbalclub (zie eerder bericht).

Kleuters bedankt! Jullie hebben het weer lekker verziekt voor de echte supporters!

Related posts