PSV VERLIEST MET 2-1 BIJ NEC! ALS AJAX VANDAAG WINT IS HET KOPLOPER!

p$v heeft de lastige uitwedstrijd tegen NEC in Nijmegen volkomen verdient verloren met 2-1! NEC kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong door twee goals van Bret Holman. Het had zelfs al 6-0 moeten zijn want alleen al Romano Denneboom had enkele 100% kansen. In de 61ste minuut scoorde p$v tegen via Cocu: 2-1 maar daar bleef het gelukkig bij. Als Ajax vandaag met twee goals verschil wint in Waalwijk van RKC is het koploper in de Eredivisie!

Overigens doen ook Fc Twente en vooral AZ weer helemaal mee in de titelrace: AZ staat op slechts twee punten van Ajax en bij winst dus ook op twee punten van p$v. FC Twente staat daar weer slechts twee punten achter. De titelstrijd ligt weer helemaal open!

aangeslagen Koeman
Een zichtbaar zwaar aangeslagen Ronald Koeman liet na afloop weten het nog niet op te willen geven: ,,Het is nog steeds niet gespeeld. We zullen tot de laatste snik strijden”. Hij probeerde vervolgens de druk op Ajax op te voeren: ,,We moeten nu kijken of Ajax ook met de druk om kan gaan. De druk ligt nu bij beiden. Het wordt een spannende maand”, aldus een hakkelende Koeman.

Davids bedankt!
NEC-speler Lorenzo Davids kwam met misschien wel de breedste grijns de catacomben van het Goffertstadion in na de even verrassende als terechte 2-1 overwinning op koploper p$v. Hij had de concurrent van zijn bij Ajax spelende neef Edgar net een gevoelige tik toegebracht met NEC. “Ik hoop dat Ajax kampioen wordt”, zei de in Amsterdam geboren middenvelder tegen Omroep Gelderland. “Ik weet zeker dat Edgar zo belt en dan praten we even bij. Het is nu aan hem om het af te maken de komende weken.”

Blokkade
Na afloop van het duel blokkeerden gefrustreerde fans van de Lampjes overigens de weg van de spelers naar de bus. Pas nadat aanvoerder Philip Cocu de telleurgestelde fans had toegesproken mochten de spelers de bus in en met lege handen terug naar Lampegat.

Kom op Ajax, pak deze kans met beide handen aan!

Related posts