Tussentijdse balans opmaken: Wie is fit en wie niet?

De laatste loodjes van de competitie zijn aangebroken en de belangrijkste wedstrijden van het seizoen staan de komende weken gepland. De race om de titel is weer helemaal open en elke wedstrijd is een finale voor Ajax maar dat geldt ook voor sommige tegenstanders. Tijd om even naar de selectie te kijken wie fit is voor de komende wedstrijden.

In de voorhoede is het enige probleem Leonardo en hij gaat voorlopig niet terug komen. Op het middenveld is ook maar een probleem en dat is Hedwiges Maduro. Hij kreeg afgelopen week op de training een tikkie van Davids.

Defensie
In de defensie zijn de grootste problemen: Vermaelen is net terug maar heeft de laatste twee maanden geen wedstrijd gespeeld. Ik zou hem niet 100% fit noemen maar hij zit er wel tegen aan. Grygera zou misschien de tweede ronde van de Playoffs kunnen halen maar hopelijk is dat niet nodig, Jaap Stam valt nog weinig over te zeggen daar is gisterer pas onderzoek naar gedaan. De eerste indicatie is dat hij enkele weken uitgeschakeld zal zijn: een forse streep door de rekening!

Het enige wat Ajax moet doen is naar zichzelf kijken en zich niet laten afleiden door de lampjes. We moeten de resterende vier wedstrijden winnen en dan hebben we er alles aan gedaan. Maar ook moet er gezorgd worden dat er niet teveel schade wordt opgelopen met het oog op de eventuele verlenging.

Het resterende programma van Ajax en p$v:
p$v:
Thuis: FC Twente en Vitesse
Uit: NEC en FC Utrecht.

Ajax:
Thuis: NAC en Sparta
Uit: RKC en Willem II.

Related posts