Door Ron Schiltmans:
Column: ‘Feyenoord kan het schudden’

“Zou je dat nou wel doen, Vermaelen én Heitinga zondag in het centrum?”, vroeg mijn vrouw vanmorgen heel vroeg, toen ik met moeite mijn luiken opende. Ik wist dat ze me in de maling nam, want ze weet nauwelijks iets van voetbal. Ik noem haar daarom soms liefkozend Jaakkje. Maar ik blijk sinds zondag elke nacht hardop met Henk ten Cate de opstelling tegen Feyenoord door te nemen. Mijn vrouw kan mijn 4-3-3 inmiddels wel drómen. Toen ze gisteren tijdens het koken vroeg of ik even de aardappels af wilde gieten, antwoordde ik dat ik zéker denk dat Sneijder van afstand op grabbelaar Timmer zal willen schieten. Kortom: ik ben er sinds die heerlijke 92ste minuut in Euroborg niet helemaal bij.

De uitspraak van Ten Cate voorafgaand aan het duel in Groningen was opmerkelijk: “Ik vind echt dat we vorm aan het krijgen zijn.” Vooral door dat woordje “echt” was het duidelijk dat deze zin ruimte liet voor discussie. Dat anderen er anders over konden en mochten denken. Het was een uitspraak die je niet doet als het zo is. Dan ziet …

Lees verder op: http://schiltmans.de

Related posts