Ajax speelde nog nooit officieel tegen Werder
Ten Cate: ‘Zwaarste tegenstander maar mooi affiche’

Ajax-trainer Henk ten Cate is allerminst gelukkig met de UEFA Cup-loting tegen Werder Bremen. Volgens de oefenmeester treffen de Amsterdammers de slechtst denkbare tegenstander. “Maar het is een mooi affiche. Ik denk dat Werder the best of the rest is. En daarmee doel ik op alle afgevallen ploegen uit de Champions League. Dit is absoluut een zeer zware loting en dat leidt automatisch tot ontevredenheid,” aldus Ten Cate.

Hoewel Ten Cate moest onderkennen dat Ajax een goede dag moet hebben om Werder te verslaan, zag hij wel één groot voordeel. De coach zegt de Duitse opponent goed te kennen uit zijn tijd bij FC Barcelona en zal dus een passend strijdplan op kunnen stellen.

Nog nooit tegen Bremen
Ajax speelde overigens nog nooit een officieel duel tegen Werder Bremen. Alleen in een vriendschappelijke wedstrijd stonden beide teams ooit tegenover elkaar. Daarin zag op 24 mei 1977 toenmalig Ajax-trainer Tomislav Ivic zijn ploeg met 1-1 gelijkspelen.

Related posts