Voorbeschouwing Ajax-psv
Iedereen in de ban van de kraker! Duel live op internet!

Zondag is het dan eindelijk zover, dan staat de kraker Ajax-psv op het programma. Beide teams steken tot dusverre dit seizoen ver boven alle andere clubs uit. Ajax start de kraker met twee punten voorsprong. Ajax-trainer Henk ten Cate zal zondag op Ryan Babel na over een geheel fitte selectie kunnen beschikken. De aanvaller hersteld van een blessure aan zijn rechterknie. John Heitinga kan zijn rentree weer maken. De verdediger zat in het afgelopen bekerduel een schorsing uit na een rode kaart tegen Heracles Almelo.

MRI-scan Maduro
De regionale zender RTV Noord-Holland meldt dat Hedwiges Maduro vrijdag op de training ontbrak, omdat hij een MRI-scan liet maken van zijn enkel. ,,Dit alleen ter controle. Ik heb al langer last van vocht in mijn enkel.” [Update 11/11:] De MRI-scan wees uit dat er niets beschadigd is in zijn enkel, zo meldt AT5.

‘Ik wil een winnend Ajax zien’
Henk ten Cate steekt zijn ambities niet onder stoelen en banken. Op de vraag wat voor een Ajax hij zondag in de topper tegen PSV wil zien, zei de trainer vrijdagmiddag: ‘Een winnend Ajax.’ Om daar enigszins cryptisch aan toe te voegen: ,,De belangrijkste les die we geleerd hebben van AZ-PSV is dat AZ meer balbezit had, ogenschijnlijk de betere ploeg was, maar wel kansloos met 3-0 verloor.”

Aangenomen mag worden dat Ajax niet blind ten aanval zal trekken zondag en dat Ten Cate wederom voor een tactische variant met een ‘open vleugel’ zal kiezen.
“Dat PSV in vorm is, mag duidelijk zijn,” aldus Ten Cate. ,,PSV heeft een goed georganiseerd elftal, een geslepen elftal, er zit heel veel spelintelligentie in. Ze nodigen jou uit om een fout te maken en dan slaan ze toe. Cocu is daar een meester in. Als je realistisch bent, kun je zeggen dat PSV iets verder is dan Ajax. Ze hebben de laatste twee kampioenschappen gedomineerd en ze hebben meer internationale ervaring in het veld staan. Maar wij kennen geen angst voor de tegenstander. Wel respect, maar geen angst. Als wij onze taken goed uitvoeren, kunnen we winnen van dit PSV.”

In de aanloop naar het ‘zespuntenduel met PSV wees Ten Cate er voorts op dat Ajax al elf wedstrijden op rij heeft gewonnen. “En de laatste zes wedstrijden hebben we geen doelpunt tegen gekregen. Misschien zegt dat ook iets. Want eigenlijk kúnnen we helemaal niet op de nul spelen. Dat is ons type voetbal niet. Maar we staan verdiend bovenaan de ranglijst, we hebben onderweg nergens punten gestolen. Dus heb ik veel vertrouwen in mijn ploeg, ook nu de belangen groot zijn.”

Stam: psv favoriet
In Amsterdam sprak PSV TV vrijdag met Jaap Stam, voormalig speler van de Eindhovense formatie; ,,Het zijn twee sterke teams tegenover elkaar, we gaan zien hoe het loopt”, aldus Stam. ,,psv is toch favoriet. Niet omdat men hier de laatste jaren vaker gewonnen heeft maar omdat de club toch al jaren voor een groot deel in dezelfde samenstelling speelt, zover zijn wij nog niet”, zo denkt Stam die verder van mening is dat komende zondag nog zeker niets beslist wordt. ,,Daarvoor is het nog te vroeg in de competitie. Je moet ook alle andere wedstrijden nog maar zien te winnen”.

Ronald Koeman
Met het oog op de wedstrijd van zondag, vertelde Ronald Koeman tijdens zijn gebruikelijke perspraatje op vrijdag, dat de onderlinge duels tussen de topploegen steeds belangrijker worden. ,,Die winnen namelijk steeds gemakkelijker hun wedstrijden. Zowel Ajax als AZ verspelen net als wij weinig punten. We spelen allebei realistisch als daar om wordt gevraagd.” Ook Koeman spaarde donderdag voor de beker (tegen Vitesse) twee belangrijke spelers; Cocu en Affelay. De topper Ajax-PSV komt voor Patrick Kluivert nog iets te vroeg. De PSV-spits herstelt voorspoedig van een knieblessure, maar tegen zijn oude club Ajax moet hij nog op de tribune van de ArenA plaatsnemen.

Oproep: Kom vroeg naar het stadion!
Ajax en het sfeerteam hebben voorafgaande aan de wedstrijd Ajax – PSV een spectaculair begin van de middag in petto. Daarom roept Ajax alle supporters op vroeg naar het stadion te komen. Alle aanwezige supporters wordt gevraagd om mee te werken aan een grote happening op de tribunes. Komt allen zondag roodwit gekleed en neem sjaals en vlaggen mee, dan zorgen we met elkaar voor een fantastische sfeer!

Suppotershome open!
Het supportershome zal aanstaande zondag voor aanvang van Ajax – psv geopend zijn. In eerste instantie zou het honk dicht zijn, maar na overleg is het toch open. Voorwaarde is wel dat ongeveer een kwartier voor aanvang van de wedstrijd de tent dicht moeten. De deuren gaan rond 10.00 uur open.

Volg AJAX-psv gratis live via internet?!
Zoals velen wellicht al weten is het mogelijk om wedstrijden live via internet te kijken omdat, veelal Chinese, zenders wedstrijden uit onze competitie uitzenden. Ook Ajax-psv zal op deze manier te volgen zijn. GoalTV, SipTV/Caifu Sports en QSIV zenden de wedstrijd uit. Kijk HIER voor meer info en de juiste streams: Wij hebben geen betrokkenheid bij deze streamings!

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
Ajax is licht favoriet voor de winst tegen psv. Voor een overwinning van Ajax wordt 2,3 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 3,3 keer en voor een zege van psv 2,7 keer. Dat betekent ook dat er flink te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×2,3=34,50 euro! Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts