Voorbeschouwing NAC-Ajax
Alle pijlen weer richten op kampioenschap

Ajax heeft niet veel tijd om bij te komen van de uitschakeling voor de Champions League tegen Kopenhagen. Zondag staat in het Rat Verlegh Stadion de uitwedstrijd tegen NAC Breda op de kalender. coach Ten Cate kan tegen NAC nog niet beschikken over Zdenek Grygera en Mitea, beiden zijn zijn nog herstellende van hun blessures. Klaas-Jan Huntelaar heeft last van een bilspier maar is normaal gesproken gewoon inzetbaar.

Roger nu wel in de basis ipv Maduro?
Volgens het Algemeen Dagblad is de kans groot dat Roger nu wel in de basis zal starten. Ten Cate gaf namelijk opnieuw aan dat Maduro nog niet teveel wedstrijden achtereen kan spelen. Bovendien is de coach momenteel allerminst tevreden over het spel van Maduro.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg, Heitinga, Stam, Vermaelen, Emanuelson, Gabri, Roger, Sneijder, Rosales, Huntelaar en Babel

NAC
Ajax treft in zijn eerste uitwedstrijd in competitieverband een ongetwijfeld getergd NAC. Daags voordat de Ajacieden RKC Waalwijk met 5-0 overmeesterden, incasseerden de Bredanaars een mokerslag (8-1 verlies) bij AZ. Een nieuwe nederlaag, tegen Ajax, manoeuvreert de Noad Advendo Combinatie in een wel heel lastig pakket.

NAC verloor een aantal vertrouwde selectieleden. Van de spelersgroep van vorig seizoen hebben Timothy Derijck, Julian Jenner, David Mendes da Silva en Davy Schollen de club verlaten. Derijck was gehuurd van Feyenoord, terwijl Mendes da Silva en Jenner inmiddels voetballen voor AZ. Tony Vidmar is gestopt.
Tegenover het vertrek van die spelers wist NAC de volgende spelers binnen te halen; Edwin Zoetebier, Spits Gert-Jan Tamerus (van Heracles) en onlangs Patrick Mtiliga (van Feyenoord). Daarnaast is de ruzie met een andere ex-feyenoorder; Leonardo afgelopen week bijgelegd zodat ook hij weer deel uitmaakt van de verder compleet fitte NAC-selectie.

Weerzien
Voor Ajax-coach Henk ten Cate is de wedstrijd tegen NAC een weerzien met zijn oude club. In het AD reageert de coach daarop: ,,Geen idee hoe de mensen zullen reageren, maar voor mezelf voelt het heel bijzonder. Ik heb een mooie tijd gehad bij NAC, waar ik met enorm veel plezier op terugkijk. Van de toenmalige clubleiding kreeg ik de ruimte en het vertrouwen om mijn werk te doen. Dat wilde niet zeggen dat ik zomaar alle spelers kon halen die ik wilde. De prijs/kwaliteitsverhouding moest kloppen. NAC heeft heel veel spelers van toen voor goede bedragen kunnen verkopen, onder wie Babos, Engelaar, Schreuder en Fehér. Dat was niet zo vanzelfsprekend, want sinds Pierre van Hooijdonk in 1994 hadden ze geen speler meer verkocht.”

NAC heeft twee rampseizoenen achter de rug en staat nu weer laatste. Doet dat je wat?
“Ik vind dat heel erg triest. Het succes van drie jaar geleden was niet mijn succes, dat was het succes van een grote groep échte NAC-mensen. De huidige crisis doet hen veel pijn, dat weet ik zeker. En dan heb ik het nog niet eens over al die fantastische supporters. Vanuit Barcelona ben ik NAC altijd blijven volgen, ik sprak nog veel mensen en kreeg alle artikelen toegestuurd. Ik ben erg geschrokken van al die slechte verhalen.”

Historie
Het is zondag de 41ste keer dat NAC en Ajax in competitieverband tegenover elkaar staan in Breda. Van de vorige 40 edities won Ajax er maar liefst 27. 7 keer werd er gelijkgespeeld en slechts 6 keer won de thuisploeg. Ook het doelsaldo is veelzeggend in Amsterdams voordeel: 81 tegen 36. Afgelopen seizoen won Ajax in Breda met 0-2 door doelpunten van Markus Rosenberg en Wesley Sneijder (zie verslag).

De laatste nederlaag tegen NAC dateert uit het seizoen 2003-2004. Op 21 september 2003 werden de Ajacieden op een 3-0 achterstand gezet. Uitgerekend de van Ajax gehuurde Nourdin Boukhari opende de score destijds voor de Bredanaars. Via treffers van Wamberto en Zlatan Ibrahimovic werd de achterstand nog wel verkleind naar 3-2 maar Stefano Seedorf, opgeleid door Ajax maar die middag spelend in een NAC-tricot, velde het vonnis over de bezoekers: 4-2.

Laatste vijf edities van NAC-Ajax:
2005-2006: 0-2 (Zie verslag)
2004-2005: 1-2 (Zie verslag)
2003-2004: 4-2 (Zie verslag)
2002-2003: 0-3 (Zie verslag)
2001-2002: 0-1 (Zie verslag)

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
Ajax wordt gezien als grote favoriet voor de winst in de wedstrijd tegen NAC. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,45 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 4,0 keer en voor een zege van NAC 6,15 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,45=21,75 euro. Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts