Voorbeschouwing Ajax-RKC
Zonder Vermaelen en wellicht Sneijder

Zondag gaat eindelijk de nieuwe competitie van start. Voor Ajax begint deze met een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Belg Vermaelen zal dit eerste competitieduel aan zich voorbij moeten laten gaan. De centrale verdediger is geschorst als gevolg van een gele kaart aan het einde van vorig seizoen. Grygera lijkt de meest waarschijnlijke vervanger voor Vermaelen. Hij kreeg de meeste speeltijd op de training vrijdag naast Stam. Op zijn perspraatje liet Ten Cate weten dat hij er drie spelers neer kan zetten. ,,Ik heb drie spelers die op die positie kunnen spelen. Grygera, Vertonghen en Lindenbergh zouden daar heel goed uit de voeten kunnen. Ik heb in elk geval geen zin om in verdedigend opzicht drie mutaties door te voeren omdat er op een positie gewijzigd moet worden.”

Het is nog maar de vraag of Wesley Sneijder tijdens de eerste competitiewedstrijd mee zal doen. Zijn vrouw is hoogzwanger en trainer Henk ten Cate laat de Oranje-international zelf kiezen of hij beschikbaar is of niet. ,,Als Wesley zich zondag goed voelt en hij kan zich goed focussen, dan speelt hij. Ik kan mij herinneren dat ik voor het eerst vader werd. Twee dagen later speelde ik de pannen van het dak en scoorde drie keer voor Telstar, tegen Eindhoven in 1982. Een speler kan zijn gevoel het beste zelf inschatten,” aldus Ten Cate.

Roger bij selectie
De nieuwe Spaanse aanwinst van Ajax; Roger zal na zijn goede rentree bij Jong Ajax tegen RKC weer deel uitmaken van de selectie. Hij scoorde deze week twee keer voor Jong Ajax. Of hij ook zal spelen, wellicht als Sneijder toch niet van de partij is, wilde Ten Cate niet zeggen.

Mitea
Nicolae Mitea zal binnenkort weer inzetbaar zijn voor Ajax. De linksbuiten heeft volgens Henk ten Cate nog een week revalidatie nodig en kan zich dan weer in de formatie van Ten Cate gaan vechten. Mitea raakt iets langer dan een maand geleden geblesseerd aan zijn hamstring. Verwacht werd dat hij zo’n vier tot zes weken aan de kant zou zitten. Wanneer Mitea volledig hersteld is zal hij moeten strijden met Babel, Rosenberg en Perez om de linksbuitenpositie.

RKC
RKC moet het tegen Ajax doen zonder Ricky van den Bergh. De aanvaller hield aan een oefenduel tegen Cambuur een forse schorsing over. Nieuw bij RKC Waalwijk is o.a. oud-Ajacied Martijn Reuser. Het lukte de Waalwijkers niet de selectie nog verder te versterken met Geert den Ouden. De transfer ketste op het laatste moment af.

De KNVB heeft Reinold Wiedemeijer aangewezen als scheidsrechter voor het duel tegen de Waalwijkers. Hij krijgt assistentie van Jac Schenkels en Jan van Dijk. De vierde official is Danny Makkelie.

Uitgebreid (foto)verslag
Ook van deze wedstrijd zal door de redactie een uitgebreid fotoverslag gemaakt worden dat zo snel mogelijk na de wedstrijd op deze site zal verschijnen.

Supportershome open
Het supportershome zal voor aanvang van de wedstrijd geopend zijn.

Zet zonder risico 15 euro in en win
Ajax is bij de bookmakers de grote favoriet voor de winst in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Unibet geeft bezoekers van AjaxF-side.NL die zich registreren via

Related posts