Gabri definitief voor drie jaar naar Ajax

Ajax heeft de Spaanse voetballer Gabriel García de la Torre (Gabri) voor drie jaar vastgelegd. Dat maakte Ajax via de officiële website zojuist officieel bekend. Gabri is net als de nieuwe coach, Henk Ten Cate, afkomstig van FC Barcelona. Middenvelder Gabri, 27 jaar oud, tekent een contract bij de Amsterdamse voetbalclub dat ingaat op 1 juli. De speler werd met de Catalaanse club twee maal landskampioen en won onlangs de UEFA Champions League.

Gabri speelde voor diverse Spaanse nationale elftallen. In 1999 won hij met het Spaanse team onder 20 het wereldkampioenschap. Gabri won de zilveren medaille op de Olympische Spelen in Sydney in 2000 en kwam tot nog toe drie maal uit voor het nationale A-elftal van Spanje.

Blij met Ajax
Gabri zegt zeer blij te zijn met zijn transfer naar Amsterdam: ,,Ik heb voor Ajax gekozen ten eerste vanwege de trainer. Ik heb drie jaar met hem bij Barcelona gewerkt, hij kent me goed en ik ken hem goed. Hij heeft me ervan overtuigd dat het een goede keuze is. Ten tweede heb ik voor Ajax gekozen vanwege de club, de geschiedenis, het sportieve niveau. Ajax is een grote club in de wereld. Met Ajax kunnen we streven naar kampioenschappen. Andere clubs konden me niet bieden wat Ajax me te bieden heeft. Buiten dat lijken Barcelona en Ajax wel op elkaar. Beide clubs hebben een beroemde jeugdopleiding, waar talenten van kleins af aan opgeleid worden voor het eerste elftal, de speelstijl komt ook overeen. Vanwege die gelijkenissen denk ik dat ik me snel kan aanpassen aan de clubcultuur en het voetbal.”

Omgekeerde weg
Normaal gesproken bewandelt een voetballer de omgekeerde weg: van Ajax naar Barcelona. Gabri is de eerste die het omgekeerde doet. ,,Geschiedenis is er om omgedraaid te worden”, stelt Ten Cate met een lach vast. Gabri beaamt de opmerking van zijn trainer. ,,Maar ik heb veel met Nederlanders gewerkt. Zowel met veel spelers bij Barcelona als met trainers. Want naast Ten Cate ken ik natuurlijk Rijkaard goed, maar ook met Van Gaal heb ik gewerkt. Dus ik vind het geen probleem om in het land te gaan werken waar zoveel goede voetballers vandaan komen.”

Related posts