Ajax wint eerste slag met Groningen en pakt marge: 2-0

Met een 2-0 overwinning op FC Groningen heeft Ajax zich woensdagavond een goede uitgangspositie gecreëerd voor een plaats in de voorronde van de Champions League. De beslissende wedstrijd in de tweede ronde play-offs is over een week in het hoge noorden. Markus Rosenberg voor en Angelos Charisteas na rust zorgden voor de doelpunten. De Griek begon in de basis op de plaats van de geblesseerde Mauro Rosales. Ajax speelde een matige wedstrijd waarin veel balverlies werd geleden en veel passes niet aankwamen. Wesley Sneijder maakte in de 73e minuut zijn rentree voor de Amsterdammers.

Spandoeken op Zuid als steunbetuiging aan Danny Blind

Rosenberg haalt uit voor de 1-0

Luirink springt op de rug van Klaas Jan Huntelaar

De spelers vieren de treffer van Rosenberg met hun coach

Spelers en fans van Ajax lieten er woensdagavond tijdens de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs tegen FC Groningen (2-0) geen misverstand over bestaan. Eendrachtig maakten zij duidelijk dat ze ook volgend seizoen verder willen met trainer Blind. Vanaf het ereterras van de met ruim veertigduizend toeschouwers goedbezette ArenA konden de bestuursleden van Ajax alleen maar constateren dat trainer Blind bij de toeschouwers en spelers absoluut niet ter discussie staat.

De voetballers van Ajax vierden de snelle openingstreffer van Rosenberg in de negende minuut in de armen van hun trainer. Vlak voor het ereterras met daarop het hele bestuur van Ajax vormden trainer en spelers een geheel.

Zonder Maduro, Rosales, Grygera, Pienaar en Trabelsi hadden de Amsterdammers het betere van het spel. FC Groningen was alleen in de zeventiende minuut via Buijs dicht bij de gelijkmaker.

Huntelaar, Boukhari en opnieuw Huntelaar misten goede mogelijkheden op een tweede treffer. Op aangeven van Boukhari maakte Charisteas in de 69e minuut de bevrijdende tweede treffer.