Zlatan even terug in Amsterdam

Een oude bekende liet gisteren weer even zijn gezicht zien op Amsterdamse bodem. ,,Het is altijd goed om weer terug te zijn, want ik mis Ajax en deze stad”, zei Zlatan Ibrahimovic op ‘de Kop van Java’, waar hij zich tussen de jeugd begaf en in de huid van een straatvoetballer kroop.


Zlatan Ibrahimovic geniet zichtbaar van een potje ballen met wat jongeren in A’dam

Sponsor Nike organiseert wereldwijd een toernooi voor teams die uit slechts drie spelers bestaan. Hiervoor is tijdelijk een voetbalpark met negen veldjes gebouwd. Geheel in de geest van de spectaculaire Nike-campagne ‘Joga Bonito’ staat mooi voetbal centraal. De winnaars uit alle deelnemende landen mogen binnenkort in Brazilië, het Mekka van het straatvoetbal, strijden om de hoogste eer. Ibrahimovic is binnenkort ook de eregast in zijn oude wijk in Malmö, waar hij opgroeide.

,,Dit blijft het mooiste, omdat het de meest pure vorm van voetbal is”, aldus de Zweedse spits, die tijdens drie demonstratiepartijtjes voor de verandering als verdediger fungeerde en daar zelf achteraf ook wel om moest lachen. Desondanks had hij enkele geniale acties in petto. ,,Voor mij zijn dit zeker geen verplichte nummers. Ik geniet hier echt van, Bovendien is het altijd leuk om terug te zijn in Amsterdam”, glunderde de ex-Ajacied.

Bron: De Telegraaf

Related posts