Voorbeschouwing Ajax-Vitesse: Sneijder weer beschikbaar!

In de belangrijke slotfase van het seizoen kan Ajax weer beschikken over Wesley Sneijder. De middenvelder behoort woensdag, thuis tegen Vitesse, weer tot de selectie. Sneijder had de training al eerder hervat, maar Danny Blind besloot hem tegen AZ nog niet op de bank te zetten. De 21-jarige international kampte dit seizoen met een hamstringblessure, die hem herhaaldelijk aan de kant hield.

De ziekenboeg bij Ajax loopt langzaam leeg. John Heitinga speelde tegen AZ alweer een hele wedstrijd, terwijl Nicolae Mitea met een korte invalbeurt zijn rentree maakte. Ook Edgar Manucharyan is weer fit. Urby Emanuelson en Zdenek Grygera worden op korte termijn speelklaar verwacht.

Staat bij Ajax het behalen van de play-offs centraal. Bij Vitesse, dat afgelopen zondag in Gelredome wist te winnen van FC Utrecht, komt de negende plek komt weer in het vizier voor een beslissingswedstrijd voor een europese plek. Vier maanden geleden wisten de Amsterdammers Vitesse in eigen huis te verslaan, 0-2 (zie verslag). Toen waren Galasek (penalty) en Charisteas (intikker) de doelpuntenmakers. In de afgelopen vier ontmoetingen kon Vitesse weinig potten breken. Met dertien doelpunten tegen en maar eentje voor geeft het recente verleden een weinig positief vooruitzicht. De grootste uitslag dateert uit 1972 toen Ajax met dubbele cijfers won, het werd maar liefst 12-1.

Vitesse kan bij winst op Ajax twee vliegen in een klap slaan. Zelf houdt het alle kansen op plek negen en Ajax zou drie punten verliezen in de strijd om plek vier en vijf. Mocht Ajax zesde eindigen dan gaat de nummer tien van de competitie mee strijden om een Europees Ticket. Waar bij Ajax de ziekenboeg leegloopt moet Vitesse enkele belangrijke spelers missen: Verhaegh (geschorst), ex-Ajacied Yakubu (bovenbeen) en De Meersman (buik en liesklachten).

Dick van Egmond is door de KNVB aangewezen als scheidsrechter voor de laatste thuiswedstrijd van Ajax in het reguliere seizoen. De wedstrijd tegen Vitesse begint woensdagavond om 20.00 uur.

Related posts