Geslaagde rentree Mitea in verder beschamende oefenpot Jong Ajax tegen Argon

Nicolae Mitea heeft een geslaagde rentree gemaakt. Met Jong Ajax speelde hij een helft mee in de oefenwedstrijd tegen Argon in Mijdrecht. Dat Jong Ajax wederom een beschamende pot speelde, zal Mitea nauwelijks gedeerd hebben. Het was zijn avond. Niet en niemand kon dat verpesten. N ruim zeven maanden blessureleed keerde hij terug op de grasmat. ,,Het voelt zo goed!”, aldus de kleine Roemeen tegenover Highlow.nl. Mitea wilde na de eerste helft nog wel even doorgaan. “Het voelde goed. Ik wilde nog vijf of tien minuten spelen,”lacht hij, “maar het mocht niet van de sportarts. Hij wilde geen risico’s nemen. De trainer vond ook dat ik tranquillo moest doen; rustig aan.”

,,Ik ging er vol in, ik hield niet af. Ik was niet zo bang. Een beetje, maar niet erg. Het is normaal dat je bang bent als je meer dan zes maanden niet hebt gespeeld.” Over twee weken speelt Jong Ajax in Almelo tegen Jong Heracles. Dan speelt hij pas weer. Op kunstgras. ,,Dat veld is beter, is zachter. Beter voor je knieën. Eerst maar eens 60, 70 minuten kijken. Ik hoop dan in april er weer te staan, bij de play-offs.”

Het resultaat tegen Argon was beschamend zeker ook omdat ook de eerste elftalspelers Michael Timisela, Jeffrey Sarpong, Robert Schilder en Ryan Babel van de partij waren. Naast Mitea waren overigens ook Robin Muller van Moppes, die ook langdurig afwezig was door een blessure, en twee Zuid Afrikaanse talenten van Ajax Cape Town die op stage zijn in Amsterdam, van de partij: middenvelders Granwold Scott (spelend op #6) en Stanton Lewis (spelend op #10) lieten een goed indruk achter. Scott scoorde zelfs de gelijkmaker. Van den Brom heeft wel een mening over de jongens. ,,Ze hebben hun best gedaan, onder moeilijke omstandigheden, in een moeilijk elftal. Je ziet dat het twee heel vaardige jongens zijn. Het is uiteindelijk aan de club, directeur Martin van Geel, om daar een beslissing over te nemen. In overleg met mij uiteraard, maar ook met de scouting en de andere jeugdtrainers.”

Bron: Highlow.nl

Related posts